Adakah sukar untuk anda mencari penyewa bilik yang menepati kriteria yang anda mahu? Apakah kriteria yang khusus yang anda perlukan dari penyewa bilik anda? Kami di hidup.my percaya platform yang kami sediakan adalah platform yang terbaik bagi anda. Disini kami gariskan dua panduan penting untuk anda mencari penyewa bilik. Iklankan bilik sewa anda Ini perkara […]

Continue reading


Ramai di luar sana yang bertanya tentang cara untuk mengiklankan bilik di hidup.my dan adakah sebarang contoh iklan bilik untuk disewa. Mudah atau sukar? Disini kami rungkaikan semua untuk anda. Berikut kami senaraikan 3 langkah mudah bagi pengguna baharu di hidup.my. Langkah pertama iklan bilik sewa – Daftar pengguna Daftar dengan mudah dan percuma di laman sesawang kami […]

Continue reading


Tidak kira kita dari apa sahaja kepercayaan ataupun agama, ini adalah sandaran kita. Sebagai masyarakat majmuk di Malaysia, kepercayaan kepada tuhan merupakan salah satu tunjang perpaduan atau rukun negara kita. Sebagai contoh jika dalam bilik sewa yang beragama Islam, mungkin kita perlu sentiasa nasihat-menasihati sesama kita. Itu adalah ajaran agama Islam. Kepercayaan mana-mana agama pun […]

Continue reading


Adakah anda menyewa bilik kerana sebenarnya anda mampu tetapi tidak mahu menyewa sebuah rumah atau anda perlu menyewa bilik kerana anda hanya mampu meratapi sahaja keinginan menyewa sebuah rumah? Boleh sewa sebuah rumah, jika kita Berjaya mencari kawan-kawan, mungkin 4-5 orang untuk berkongsi rumah. Kami punya rakan yang “high end” tetapi sebenarnya terkepit juga membayar […]

Continue reading



Cari bilik Review khas daripada Cik Fatin Liyana Lawati blog menarik beliau! : http://dreaminglover.blogspot.my/ Assalamualaikum, Hai Kali ini aku akan review satu website yang menarik yang boleh korang lawati dan menggunakan servis perkhidmatan yang disediakan. Sila baca hingga habis untuk tahu lebih lanjut mengenai website ini. Hidup.my Pernah dengar website ini? Untuk pengetahuan korang semua, website […]

Continue reading


Review khas daripada: Cik Eyrra Lawati blog menarik Cik Eyrra: http://eyrrazerra.blogspot.my/ Find a room, and your ideal housemates Assalammaulaikum, hari ni Eyrra nak share tentang macam mana nak cari bilik sewa yang murah dan cukup selesa di sekitar Malaysia ni… dunia sekarang ni kan dah canggih… semua orang kan dah ada fone dan internet… so apa […]

Continue reading


Review khas daripada: Cik Farhana Lawati blog menarik ini! : http://haruno-hana.blogspot.my/ Golongan yang masih belajar, baru aje bekerja atau bina rumah tangga, kebanyakannya memang selalu pening kepala fikir nak cari rumah sewa, kan? Bila dapat yang murah, jauh dari tempat belajar/kerja. Dapat yang dekat dengan tempat belajar/kerja pula, sewa pula yang mahal. Masa Hana dan housemates […]

Continue reading


Review khas daripada: Cik Nadhie Lawati blog menarik berikut: http://nadhiewueen.blogspot.my/ Assalamualaikum guys, Ada yang sedang runsing mencari rumah sewa atau bilik sewa yang sesuai? Risau memikirkan bayaran sewa bulanan dan roommate yang tidak dikenali? Atau mungkin anda juga sedang mencari penyewa? Dan ingin mengiklankan kekosongan bilik untuk disewa? Usah risau, usah runsing. Hari ni Kak Nadhie […]

Continue reading


Review daripada: Cik Aina Lawati blog Cik Aina untuk lebih informasi menarik! : http://ainayazidstory.blogspot.my/ Assalammualaikum…. Salam Jumaat readers..! (^^,) Bercerita tentang rumah sewa ni, pengalaman pertama bermula masa aku final sem degree. Aku bernasib baik sebab ada cousin area KL. Start intern sampai sekarang aku masih di cheras, menyewa dengan cousin aku ni kejap je lepas […]

Continue reading


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

 
×
CREATE ACCOUNT ALREADY HAVE AN ACCOUNT?
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

X
- Enter Your Location -
- or -