Review daripada: Cik Aina Lawati blog Cik Aina untuk lebih informasi menarik! : http://ainayazidstory.blogspot.my/ Assalammualaikum…. Salam Jumaat readers..! (^^,) Bercerita tentang rumah sewa ni, pengalaman pertama bermula masa aku final sem degree. Aku bernasib baik sebab ada cousin area KL. Start intern sampai sekarang aku masih di cheras, menyewa dengan cousin aku ni kejap je lepas […]

Continue reading



Review daripada: Cik Nur Fatihah Lawati blog milik beliau: http://solehahgirlz.blogspot.my/ Sejujurnya website Hidup.my ni pertama kali saya dengar dari blog Yana a.k.a The Kehalusan Kelembutan. Bila baca, barulaa saya tau yang website ni rupanya untuk memudahkan kita mencari bilik ataupun mencari housemates. Bukan soulmate ye~ Eh, gedikk! 😛 Menarikkan? Nanti takdelaa masalah bila pegi tengok rumah~ […]

Continue reading


Review daripada: Cik Sofie Adie Lebih informasi menarik: http://www.sofieadie.com/ Dulu masa zaman internet masih kurang dikenali memang susah nak cari rumah atau bilik sewa. Contoh dia macam sekarang kitaorang punya permohonan kolej tak dapat, maka kenalah mencari rumah sewa. Alhamdulillah dengan wujudnya laman Hidup.my, segala pencarian rumah sewa ke bilik sewa semua jadi mudah. Terutama kalau korang […]

Continue reading


Review daripada: Farrah NadiaLawati blog Cik Farrah: http://frrhnd.blogspot.my/Kena berpindah? Taktahu nak cari katmana rumah sewa? Anda stresss??!! Aippp jangan stress stress, sini farrah kongsi sesuatu untuk korang. Zaman moden sekarang ni semua ada di hujung jari ada je hihi tapi bagi nak memudahkan kerja korang cari pasal rumah sewa ni Farrah nak review satu website baru yang telah […]

Continue reading


Review khas daripada: Cik Zaitie Blog: http://spitoutkata.blogspot.my/ Aduh, tak tahulah kat mana nak cari bilik sewa? risaulah kalau dapat roommate yang tak sekepala.. macam mana nak cari penyewa ni?… Pernah alami situasi di atas? Kebanyakkan dari kita mesti pernah hadapi situasi macam ini. Terutamanya student dan perantau. Setiap kali semester baru akan di buka , jenuh […]

Continue reading


Lawati blog : http://skuterlady.blogspot.my/ Review kiriman: skuterlady Oooohoooo… Dah cuti sekolah dah ek? ye… walaupun seminggu, tapi budak2 tetap seronok… mana mau pigi? cuti cuti kat mana? kampung kah? atau ke tempat percutian kah? apa apa pun semoga selamat pergi dan selamat kembali ke rumah semula lah hendaknya korang ye… pada yang tersinggah ke blog ni… […]

Continue reading


Penulis: Puan Mar Sila lawati blog: http://jnjikita.blogspot.my/ Hidup.my baru dilancarkan pada Oktober tahun lepas. Ditubuhkan bagi membantu pengguna diluar sana untuk mencari bilik atau rumah untuk disewa terutama di sekitar Lembah Klang dan juga negeri-negeri lain. Nak cari rumah sewa? Nak cari bilik sewa? Budget limit? Usah gusar.. Bagaimana Hidup.my dapat membantu? Cari Bilik Sewa […]

Continue reading



Penulis: Cik Fardiyah Lawati laman web: http://fardiyah.blogspot.my/ Mencari bilik untuk disewa kini lebih mudah. Bukan setakat itu saja, kita juga boleh mencari roommate untuk kita kongsi bilik dengan HIDUP.MY. Tujuan laman web ini ditubuhkan adalah untuk membantu lebih ramai pengguna diluar sana untuk mencari bilik untuk disewa khususnya di Lembah Klang dan sekitarnya. Trend sedia ada […]

Continue reading


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

 
×
CREATE ACCOUNT ALREADY HAVE AN ACCOUNT?
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

X
- Enter Your Location -
- or -