Adakah anda menyewa bilik kerana sebenarnya anda mampu tetapi tidak mahu menyewa sebuah rumah atau anda perlu menyewa bilik kerana anda hanya mampu meratapi sahaja keinginan menyewa sebuah rumah? Boleh sewa sebuah rumah, jika kita Berjaya mencari kawan-kawan, mungkin 4-5 orang untuk berkongsi rumah. Kami punya rakan yang “high end” tetapi sebenarnya terkepit juga membayar […]

Continue reading



Umum sedia maklum bahawa lebih mudah bagi 2 individu untuk berkawan ataupun berinteraksi antara satu sama lain bila mereka mempunyai suatu titik persamaan untuk dikongsikan dan terus berkomunikasi bersama melalui pelbagai lagi persamaan yang dikongsi. Perbezaan “environment” atau persekitaran interaksi sangat ketara jika kita bandingkan di Malaysia dan di United Kingdom sebagai contoh. Ini boleh […]

Continue reading





Cari bilik Review khas daripada Cik Fatin Liyana Lawati blog menarik beliau! : http://dreaminglover.blogspot.my/ Assalamualaikum, Hai Kali ini aku akan review satu website yang menarik yang boleh korang lawati dan menggunakan servis perkhidmatan yang disediakan. Sila baca hingga habis untuk tahu lebih lanjut mengenai website ini. Hidup.my Pernah dengar website ini? Untuk pengetahuan korang semua, website […]

Continue reading


Review khas daripada: Cik Eyrra Lawati blog menarik Cik Eyrra: http://eyrrazerra.blogspot.my/ Find a room, and your ideal housemates Assalammaulaikum, hari ni Eyrra nak share tentang macam mana nak cari bilik sewa yang murah dan cukup selesa di sekitar Malaysia ni… dunia sekarang ni kan dah canggih… semua orang kan dah ada fone dan internet… so apa […]

Continue reading


Review khas daripada: Cik Farhana Lawati blog menarik ini! : http://haruno-hana.blogspot.my/ Golongan yang masih belajar, baru aje bekerja atau bina rumah tangga, kebanyakannya memang selalu pening kepala fikir nak cari rumah sewa, kan? Bila dapat yang murah, jauh dari tempat belajar/kerja. Dapat yang dekat dengan tempat belajar/kerja pula, sewa pula yang mahal. Masa Hana dan housemates […]

Continue reading


Review khas daripada: Cik Nadhie Lawati blog menarik berikut: http://nadhiewueen.blogspot.my/ Assalamualaikum guys, Ada yang sedang runsing mencari rumah sewa atau bilik sewa yang sesuai? Risau memikirkan bayaran sewa bulanan dan roommate yang tidak dikenali? Atau mungkin anda juga sedang mencari penyewa? Dan ingin mengiklankan kekosongan bilik untuk disewa? Usah risau, usah runsing. Hari ni Kak Nadhie […]

Continue reading


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

 
×
CREATE ACCOUNT ALREADY HAVE AN ACCOUNT?
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

X
- Enter Your Location -
- or -