Kebersihan bilik sewa Kebersihan merupakan aspek yang sangat penting bagi majoriti antara kita terutamanya dalam kehidupan di dalam rumah sewa apabila kita perlu berkongsi bersama ramai lagi housemates. Pelbagai ragam yang boleh kita lihat melalui perbezaan perwatakan antara setiap housemate. Apa pula sikap anda sendiri? Adakah anda seorang yang prihatin dan menitik beratkan perihal rumah […]

Continue reading


Pengalaman yang kami bawa dalam berkongsi tentang perkara-perkara yang berkaitan bilik sewa kebanyakannya adalah pengalaman peribadi kami sendiri mengalami kecurian bilik sewa. Juga seperti anda, ada antara kami juga yang pernah menempuh zaman-zaman universiti dahulu dimana kami perlu menyewa bilik di dalam rumah yang dikongsi bersama lebih kurang 12 hingga 14 orang lazimnya. Boleh dikatakan […]

Continue reading


Bilik sewa mudah Review: Puan Sukma Lawati blog Puan Sukma : http://ceritamayapersada.blogspot.my/ Apa yang menariknya laman web hidup.my… Laman web hidup.my merupakan satu laman web yang berfungsi melalui 3 bahagian. Iaitu mengiklankan bilik, pencari bilik dan mencari rakan sebilik. Ia memudahkan bagi kita sebagai pengguna bagi mencari rakan sebilik yang sesuai dan serasi. Laman web ini […]

Continue reading



Is it difficult for you to find an ideal tenant that meets the criteria that you want and to advertise room for rent? What specific criteria that you need from your tenants? We at hidup.my believe our platform is the platform that works best for you. We’ve received feedback from users regarding the method of listing […]

Continue reading


Adakah sukar untuk anda mencari penyewa bilik yang menepati kriteria yang anda mahu? Apakah kriteria yang khusus yang anda perlukan dari penyewa bilik anda? Kami di hidup.my percaya platform yang kami sediakan adalah platform yang terbaik bagi anda. Disini kami gariskan dua panduan penting untuk anda mencari penyewa bilik. Iklankan bilik sewa anda Ini perkara […]

Continue reading


Ramai di luar sana yang bertanya tentang cara untuk mengiklankan bilik di hidup.my dan adakah sebarang contoh iklan bilik untuk disewa. Mudah atau sukar? Disini kami rungkaikan semua untuk anda. Berikut kami senaraikan 3 langkah mudah bagi pengguna baharu di hidup.my. Langkah pertama iklan bilik sewa – Daftar pengguna Daftar dengan mudah dan percuma di laman sesawang kami […]

Continue reading


Review : Cik Diana Blog awesome : http://www.dianarashid.com/ Hari ni mood baca cerita hantu.Memula seram la jugak..Tapi dah baca banyak sangat jadi geli pulak ketiak ni..eheheh..Cerita yang paling  seram ialah bila dia sewa bilik dengan hantu..Kisah dari Amerika Syarikat.Tak payah la kita baca cerita jauh2 ni..Paling dekat bekas rumah sewa yang suami saya dengan kawan2 dia […]

Continue reading


Review: Cik Ayunie Lawati blog cute beliau : http://aunidenovella.blogspot.my/ Ramai yang tak mampu nak cari rumah sewa sendiri termasuk aku. Seriously, harga rumah tersangatlah mahal. Oleh itu, kebanyakan dari kita yang kurang kemampuan ni lebih selesa cari bilik sewa je kan sementara nak buat saving cari rumah sendiri? Tapi bila cari bilik sewa pulak kadang2 tak […]

Continue reading


Review: Encik Ahmad Hasif Blog yang sangat informatif – juga tentang SEO: https://www.ahmadhasif.my Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Tahukah anda, terdapat satu laman web yang memudahkan anda untuk mencari bilik sewa di seluruh Malaysia ? Jom kita cari bilik sewa murah di hidup.my Sebelum saya memulakan hasil review laman web di hidup.my ini apa yang saya […]

Continue reading


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

 
×
CREATE ACCOUNT ALREADY HAVE AN ACCOUNT?
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

X
- Enter Your Location -
- or -