Your search results

Soalan Lazim

Untuk mendaftar sebagai pengguna, anda mempunyai dua pilihan seperti yang berikut.

  • Pertama : Klik pada pilihan “Sign In” yang terletak di sudut paling atas di sebelah kanan pada halaman utama Hidup.my. Seterusnya di menu log masuk, klik pada “Register Here!” yang terletak di bahagian bawah pilihan LOGIN berwarna biru
  • Kedua : Sila ke pautan berikut dan ikuti arahan yang telah disediakan untuk mendaftar
    Pautan – http://hidup.my/register/
Category: Cara mendaftar

Hidup.my adalah laman web untuk digunakan secara PERCUMA. Kami tidak mengenakan bayaran kepada pengguna sehingga tidak perlu bimbang. Iklan dan membuat profil anda secara percuma hari ini!

Category: Cara mendaftar

Jika anda semula menghadapi masalah log masuk, berikut adalah beberapa perkara untuk disemak:

  • Kosongkan Browser`s Cache dan Kuki Anda. Jika anda tidak pasti bagaimana untuk melakukan ini, sila pergi ke Internet browser menu “Bantuan” anda. Akan ada arahan untuk bagaimana untuk membersihkan cache dan cookies.
  • Daftar CAPS Lock dan NUM Lock pada papan kekunci anda. Sila ambil perhatian bahwa kata laluan adalah sensitif.
  • Tidak betul Nama pengguna / Alamat E-mel. Sila pastikan anda semula memasukkan nama pengguna yang betul atau e-mel.

Untuk mengiklan dengan kami, anda perlu untuk membuat akaun. Sebaik sahaja anda telah mendaftar, klik pada “Senarai Bilik Anda”. Ini boleh didapati pada halaman dan juga dalam menu profil anda.

Anda tidak perlu mendaftar dengan kami untuk menghubungi pengguna lain. Walau bagaimanapun, yang terbaik adalah bahawa anda membuat profil secara PERCUMA supaya orang lain boleh mencari profil anda dalam
halaman Carian Housemate di laman web kami. Peluang anda mendapat bilik untuk menyewa akan lebih baik dan menjadikan lebih mudah bagi pengguna lain yang mungkin mahu untuk menyewa bilik bersama-sama dengan anda iaitu mendapat rakan sebilik/serumah.

Profil Roommate: http://hidup.my/search-people/

Jika anda telah lupa kata laluan anda, klik pada tombol Sign in pada laman utama. Kemudian klik pada tombol Forgot Password. Ikut arahan untuk mendapatkan kata laluan baru anda. Sebaik sahaja anda telah menerima kata laluan baru anda, masuk/sign in ke my Profile, pilih Reset Password.

Masuk ke profil anda. Pada My profile, pergi kanan ke bahagian bawah halaman ini dan anda akan melihat pilihan untuk “DELETE YOUR ACCOUNT” di sebelah “RESET PASSWORD”.

Category: Padam profil