Cari bilik Review khas daripada Cik Fatin Liyana Lawati blog menarik beliau! : http://dreaminglover.blogspot.my/ Assalamualaikum, Hai Kali ini aku akan review satu website yang menarik yang boleh korang lawati dan menggunakan servis perkhidmatan yang disediakan. Sila baca hingga habis untuk tahu lebih lanjut mengenai website ini. Hidup.my Pernah dengar website ini? Untuk pengetahuan korang semua, website […]

Continue reading


Review khas daripada: Cik Eyrra Lawati blog menarik Cik Eyrra: http://eyrrazerra.blogspot.my/ Find a room, and your ideal housemates Assalammaulaikum, hari ni Eyrra nak share tentang macam mana nak cari bilik sewa yang murah dan cukup selesa di sekitar Malaysia ni… dunia sekarang ni kan dah canggih… semua orang kan dah ada fone dan internet… so apa […]

Continue reading


Review khas daripada: Cik Farhana Lawati blog menarik ini! : http://haruno-hana.blogspot.my/ Golongan yang masih belajar, baru aje bekerja atau bina rumah tangga, kebanyakannya memang selalu pening kepala fikir nak cari rumah sewa, kan? Bila dapat yang murah, jauh dari tempat belajar/kerja. Dapat yang dekat dengan tempat belajar/kerja pula, sewa pula yang mahal. Masa Hana dan housemates […]

Continue reading


Review khas daripada: Cik Nadhie Lawati blog menarik berikut: http://nadhiewueen.blogspot.my/ Assalamualaikum guys, Ada yang sedang runsing mencari rumah sewa atau bilik sewa yang sesuai? Risau memikirkan bayaran sewa bulanan dan roommate yang tidak dikenali? Atau mungkin anda juga sedang mencari penyewa? Dan ingin mengiklankan kekosongan bilik untuk disewa? Usah risau, usah runsing. Hari ni Kak Nadhie […]

Continue reading


Review daripada: Cik Aina Lawati blog Cik Aina untuk lebih informasi menarik! : http://ainayazidstory.blogspot.my/ Assalammualaikum…. Salam Jumaat readers..! (^^,) Bercerita tentang rumah sewa ni, pengalaman pertama bermula masa aku final sem degree. Aku bernasib baik sebab ada cousin area KL. Start intern sampai sekarang aku masih di cheras, menyewa dengan cousin aku ni kejap je lepas […]

Continue reading



Review daripada: Cik Nur Fatihah Lawati blog milik beliau: http://solehahgirlz.blogspot.my/ Sejujurnya website Hidup.my ni pertama kali saya dengar dari blog Yana a.k.a The Kehalusan Kelembutan. Bila baca, barulaa saya tau yang website ni rupanya untuk memudahkan kita mencari bilik ataupun mencari housemates. Bukan soulmate ye~ Eh, gedikk! 😛 Menarikkan? Nanti takdelaa masalah bila pegi tengok rumah~ […]

Continue reading


Review daripada: Cik Sofie Adie Lebih informasi menarik: http://www.sofieadie.com/ Dulu masa zaman internet masih kurang dikenali memang susah nak cari rumah atau bilik sewa. Contoh dia macam sekarang kitaorang punya permohonan kolej tak dapat, maka kenalah mencari rumah sewa. Alhamdulillah dengan wujudnya laman Hidup.my, segala pencarian rumah sewa ke bilik sewa semua jadi mudah. Terutama kalau korang […]

Continue reading


Review daripada: Farrah NadiaLawati blog Cik Farrah: http://frrhnd.blogspot.my/Kena berpindah? Taktahu nak cari katmana rumah sewa? Anda stresss??!! Aippp jangan stress stress, sini farrah kongsi sesuatu untuk korang. Zaman moden sekarang ni semua ada di hujung jari ada je hihi tapi bagi nak memudahkan kerja korang cari pasal rumah sewa ni Farrah nak review satu website baru yang telah […]

Continue reading


Review khas daripada: Cik Zaitie Blog: http://spitoutkata.blogspot.my/ Aduh, tak tahulah kat mana nak cari bilik sewa? risaulah kalau dapat roommate yang tak sekepala.. macam mana nak cari penyewa ni?… Pernah alami situasi di atas? Kebanyakkan dari kita mesti pernah hadapi situasi macam ini. Terutamanya student dan perantau. Setiap kali semester baru akan di buka , jenuh […]

Continue reading


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

 
×
CREATE ACCOUNT ALREADY HAVE AN ACCOUNT?
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

X
- Enter Your Location -
- or -