Credit: Afidah Azmi Blog: http://fiedaazmi88.blogspot.my/ Bukan Susah Nak Mulakan Hidup Asing Daripada Keluarga | Aku pernah hidup jauh daripada keluarga aku.Permulaan hidup aku di ibukota yang penuh mencabar ni bermula dengan menumpang berteduh di rumah ibu saudaraku.Memang orang akan kata,dah jimat kan duduk dengan ibu saudara sendiri.Tapi tahukah korang bagi aku ianya amat perit.Dikongkong tak boleh […]

Continue reading


Credit: http://zulfattah.blogspot.my/ Adakah anda sedang mencari bilik kosong untuk disewa atau perlukan rakan bilik untuk peneman? Anda mahu menyewa bilik tetapi tidak tahu manakah yang lebih sesuai mengikut ciri-ciri yang anda inginkan? Yea, kini anda boleh mendapatkannya di Hidup.my. Apa itu Hidup.my? Hidup.my ialah laman web yang menyediakan database atau senarai bilik sewa (room rental) yang […]

Continue reading


Tahun 2016, tahun yang sangat mencabar bagi rakyat Malaysia. Kebelakangan ini semakin hangat di bincangkan tentang isu kos sara hidup khususnya bagi mereka yang tinggal di Kota Raya – Kuala Lumpur, Petaling Jaya dan lain-lain bandar utama. Pelbagai rungutan di suarakan tentang bagaimana ramai yang terbeban dengan kos sara hidup. Betul, ini cerita sudah basi, […]

Continue reading



Malaysia nowadays Malaysia is blessed with a multi-racial community which, to most of us is an opportunity to learn more about other religions, beliefs, norms and customs. Unlike most developed western country however, we rarely discuss on sensitive subject matter openly. Even the authorities don’t even condone Presidential debate what more an intellectual debate on […]

Continue reading


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

 
×
CREATE ACCOUNT ALREADY HAVE AN ACCOUNT?
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

X
- Enter Your Location -
- or -